Mijn naam is Olga Beijer

Ik ben geboren in Amsterdam (1949) en woon op dit moment in Heemskerk. Na jarenlang in diverse organisaties, functies en projectgroepen in de gezondheidszorg werkzaam te zijn geweest, besloot ik in 2010 met schilderen te beginnen. Van kunstenaar Ruud van Zon kreeg ik mijn eerste schilder- en tekenlessen. Daarna volgde ik lessen bij Pauline Bakker (kunstenaar in Bergen NH).

Mijn technische kennis werd verbreed binnen de opleiding Tekenen en Schilderen bij Crejat (de nieuwe academie) in Alkmaar. Na het behalen van het diploma VOBK (Stichting voor ontwikkeling van beeldende creativiteit) volgde ik de opleiding Kunst en Vormgeving bij Crejat en daarna het academisch jaar, waarin de zelf gekozen richting als leidraad wordt genomen om de eigen stijl verder te ontwikkelen.

Ook andere kunstenaars, zoals Henk Sentel en Rob de Reus, brachten mij verder in het creatieve proces. Het bezoeken van musea en exposities in binnen- en buitenland en het bijwonen van lezingen over schilderkunst betekent voor mij een verdere verdieping.

Mijn inspiratie haal ik uit de dagelijkse dingen om mij heen en de natuur in het bijzonder. Mijn schilderijen zijn veelal impressionistisch. Ik schilder met een losse toets en probeer de sfeer goed te treffen door het licht in mijn schilderijen te brengen. De impressie die het licht en het landschap uitstraalt, verwoord ik door het kleurgebruik. Soms is dat explosief maar soms ook ingehouden. Daarmee geef ik de sfeer die het landschap ademt weer en neem ik op deze manier de kijker mee naar het strand, de zee, de duinen, het bos en andere momenten in de natuur of in de stad.

Ik werk met acryl- en met olieverf. Van mijn onderwerp en zijn omgeving maak ik schetsen en foto's die ik kan gebruiken als vertrekpunt voor mijn schilderijen bij het uitwerken in mijn atelier. Daarnaast schilder ik ook graag op locatie.